Masuri de prevenire

Inainte de a incepe va recomandam sa cititi – Ghid de inregistrare online Catalog Masuri de Prevenire 2009-2014


*Nu se vor transmite informatii confidentiale companiei dvs, ci doar cele destinate publicului larg.
**Anterior editarii in catalogul “Catalog Masuri de Prevenire 2009-2014” a imaginilor transmise, acestea se vor prelucra pentru asigurarea unui grad maxim de acuratete si prezentare grafica.
***Anterior editarii catalogului “Catalog Masuri de Prevenire 2009-2014” va vom solicita bunul de tipar, iar in cazul in care doriti sa efectuati modificari privind informatiile transmise, va rugam sa ne contactati.


Exemplul 1

Categorie produs: Alimente lichideDenumire produs: Apa minerala 0.5 litri

Masura de prevenire: Reducerea greutatii ambalajului
Reducerea greutatii ambalajului
Descriere masura de prevenire: Compania a decis reducerea greutatii preformei de 0.5 l de apa minerala cu 1,5 g pe sticla, facandu-se trecerea de la preforma de 18 g la cea de 16,5 g.

Rezultate inregistrate: Urmare implementarii masurii, s-a inregistrat o economie anuala totala de aproximativ 17 de tone de materie prima si de asemenea o crestere a numarului de preforme manipulate inainte de imbuteliere.

In rezumat:
economisire de materii prime 8%
optimizarea transportului

Exemplul 2

Categorie produs: Detergenti/produse de ingrijire personalaDenumire produs: Detergent lichid

Masura de prevenire: Cresterea cantitatii de produs in ambalajul primar
Cresterea cantitatii de produs in ambalajul primar
Descriere masura de prevenire: Compania a decis trecerea de la un sistem traditional de ambalare a detergentului lichid in flacon din HDPE de 3 litri cu eticheta autocolanta, ambalat apoi in bax-uri de carton ondulat la un nou sistem de BagInBox, crescand in acelasi timp volumul ambalajului primar de la 3 la 5 litri.
Sistemul BagInBox este format dintr-o cutie de carton care cuprinde o punga de HDPE pe care s-a aplicat un robinet pentru distribuirea lichidului. In acest fel se elimina ambalajul secundar – bax-urile din carton ondulat.

Rezultate inregistrate: Noul sistem de ambalare a inregistrat o reducere a consumului anual de material de ambalare de 48 tone plastic si 12 tone de hartie carton; s-a eliminat eticheta autocolanta; s-a inregistrat o economie de aproximativ 1.000 tone de materie prima.
De asemenea, prin inlocuirea flaconului de 3 litri cu cutia de 5 litri, in acelasi spatiu volumetric, volumul de detergent vandut a crescut cu 48 % , optimizandu-se astfel si transportul.

In rezumat:
economisire de materii prime – 77%
optimizarea transportului – crestere cu 48% din volumul produsului intr-un spatiu volumetric egal
simplificarea sistemului ambalajului

Exemplul 3

Categorie produs: Alte categoriiDenumire produs: Kit

Masura de prevenire: Eliminarea elemnetelor de ambalare
Eliminarea elemnetelor de ambalare
Descriere masura de prevenire: Compania a dezvoltat o noua solutie pentru ambalarea si transportul kit-ului. Initial kit-ul era ambalat intr-un ambalaj primar multiplu format din: folie din HDPE cu bule de aer pentru protectia kit-ului, o cutiuta de carton care cuprindea kit-ul, fixata cu ajutorul unui suport din polistiren intr-o alta cutie din hartie-carton mai mare.
Noul sistem de ambalare implementat este format dintr-o cutie de hartie-carton mai mica decat cutia initiala care cuprinde kit-ul fixat intr-o matrita tot din hartie-carton.

Rezultate inregistrate: Urmare implementarii acestui nou sistem de ambalare, s-a inregistrat o scadere a greutatii medii de ambalare de 25%, o crestere de pana la 20% a materialelor de ambalare reciclate, o reducerea cu 84% volumului de stocare si o crestere cu aproximativ 33% a cantitatii de produs ambalat pe un palet, urmare optimizarii transportului.

In rezumat:
economisire de materie prima – 25%;
utilizarea de material reciclat – 20%
optimizarea transportului – 33%;
simplificarea sistemului de ambalare

Bine ati venit pe site-ul “Prevenirea generarii deseurilor de ambalaje”

Scopul acestui site este de a promova masurile de prevenire implementate si rezultatele inregistrate, la nivel national, precum si de a genera actiuni si idei inovatoare.

logo-ecorom

Info